Uitzending Gemist

Programma voor de jeugd: tegen de verwachting in

Presentator Narsingh Balwantsingh volgt in deze uitzending drie jonge Hindoes die aan de weg timmeren in vakgebieden waarmee ze breken met de traditionele verwachtingspatronen die leven binnen de hindoegemeenschap betreft het kiezen van een opleiding en carriu00e8re.

Vanuit de hindoestaanse gemeenschap is er een behoorlijke druk om het goed te doen op school en af te studeren aan een instelling die leidt tot baangarantie. Ook niet zo gek, gezien de historie van de Hindoes in Nederland die veelal uit Suriname komen en nazaten zijn van contractarbeiders uit India. Het volgen van een goede opleiding was de snelste manier om te ontkomen aan de relatief grote armoede waarin de hindoestaanse contractarbeiders en hun kinderen leefden. Ook al ligt de tijd van contractarbeid en armoede ver achter ons, nog steeds neemt onderwijs een centrale plek in binnen hindoestaanse gezinnen.

Programma voor de jeugd: tegen de verwachting in Uitzendingen

Programma Voor De Jeugd

Programma Voor De Jeugd: Tegen De Verwachting In - Programma Voor De Jeugd

Presentator Narsingh Balwantsingh volgt in deze uitzending drie jonge Hindoes die aan de weg timmeren in vakgebieden waarmee ze breken met de traditionele verwachtingspatronen d ...

04-10-2014

OHM

Alle afleveringen bekijken

Nederland 2