Uitzending Gemist

Soundbreaking

Achtdelige documentaireserie over de invloed van technologie en studio-opnames op de evolutie van de popmuziek, waarin gevierde producers en artiesten meer dan een halve eeuw muzikale vernieuwing in kaart brengen. Van het revolutionaire gebruik van de veelsporentechnologie door The Beatles tot de synthetische stilering van Stevie Wonder, van de drummachines uit de discotijd tot de kunst van het samplen. Soundbreaking onderzoekt de muzikale dynamiek tussen het talent van de artiest en de technologische middelen om dat talent nog beter tot zijn recht te laten komen.

Soundbreaking Uitzendingen

Sound And Vision

Soundbreaking - Sound And Vision

De muziekvideo krijgt eerst via MTV en nu via internet een grote rol in de relatie tussen artiest en publiek. Deze aflevering gaat na hoe ingrijpend video de muziekindustrie hee ...

15-02-2019

NTR

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1

The World Is Yours

Soundbreaking - The World Is Yours

Sampling ligt ten grondslag aan hiphop en neemt inmiddels vele vormen aan. Het is op zijn minst een ode aan bestaande opnames. De dunne lijn tussen diefstal en hommage is nog al ...

10-02-2019

NTR

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1

Four On The Floor

Soundbreaking - Four On The Floor

Een verslag van de voortdurende zoektocht naar die ene onweerstaanbare beat, het fundament van elk nummer, dat ons meest primitieve deel aanspoort om te bewegen.

03-02-2019

NTR

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1

Going Electric

Soundbreaking - Going Electric

Elektrische versterking heeft met haar stortvloed aan nieuwe geluiden gezorgd voor een ware muzikale evolutie, geleid door de elektrische gitaar en de synthesizer.

27-01-2019

NTR

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1

The Human Instrument

Soundbreaking - The Human Instrument

Het meest veelzijdige en krachtige instrument aller tijden staat centraal: de menselijke stem. Wat komt er kijken bij het opnemen van de perfecte vocale track?

20-01-2019

NTR

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1

Painting With Sound

Soundbreaking - Painting With Sound

Kroniek van hoe de opnamestudio geleidelijk zelf een instrument wordt en een geluid voortbrengt dat nooit live gereproduceerd kan worden.

13-01-2019

NTR

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1

The Recording Artist

Soundbreaking - The Recording Artist

Op het kruispunt van inspiratie en uitvoering heeft de muziekproducer de moeilijke taak om de visie van de artiest vast te leggen voor de eeuwigheid.

06-01-2019

NTR

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1