Uitzending Gemist

Nederland 3

De Dominee

Nederlandse (NL) Psychologisch drama uit 2004 van Gerrard Verhage. Met: Peter Muller, Chantal Janzen, Frank Lammers e.a. De opkomst en ondergang van de maffiabaas Klaas bruinsma, ook wel De Dominee genoemd. In het Nederland van de jaren zeventig hebben zware criminelen zich ontfermd over de opbloeiende hasjhandel. Klaas, zoon van een gevoelloze, maar zeer geslaagde zakenman, besluit zich geheel te wijden aan deze gemakkelijke geldmachine. Hij wil de grootste zijn voordat hasj gelegaliseerd wordt, wat volgens hem nog maar enkele jaren zal duren. Bovenal wil hij rijker worden dan zijn gehate vader. Samen met zijn beste maatje Adri en zijn grote liefde Annet lukt het hem de hasjhandel in zijn greep te krijgen. Hij is zelfs even de grootste van Nederland en baadt in geld en luxe. Maar hasj wordt niet gelegaliseerd en langzaam maar zeker wordt Klaas gegrepen door het geweld, hoezeer hij ook meent erboven te kunnen staan. Het geweld keert zich tegen de mensen waarmee hij werkt, tegen zijn beste vrienden en tenslotte tegen zichzelf. Hoogmoed, wantrouwen, executies en cocaïne leiden tot zijn ondergang.

De Dominee Uitzendingen

Film • Drama

De Dominee - Film • Drama

Psychologisch filmdrama over de opkomst en ondergang van een maffiabaas. Over vriendschap, loyaliteit en verraad binnen de criminele wereld.

30-05-2020

VARA

Alle afleveringen bekijken

Nederland 3

De Dominee

De Dominee - De Dominee

Speelfilm over de opkomst en ondergang van een maffiabaas. Een psychologisch drama over vriendschap, loyaliteit en verraad binnen de criminele wereld.

13-02-2019

VARA

Alle afleveringen bekijken

Nederland 3

De Dominee

De Dominee - De Dominee

De opkomst en ondergang van de maffiabaas Klaas bruinsma, ook wel De Dominee genoemd. In het Nederland van de jaren zeventig hebben zware criminelen zich ontfermd over de opbloe ...

23-06-2012

VARA

Alle afleveringen bekijken

Nederland 3

© 2024 - UITZENDINGGEMIST.NET