Uitzending Gemist

RTL 8

Bassie & Adriaan En De Reis Vol Verrassingen

Het verhaal van de serie is ruwweg in twee blokken te verdelen.
Het eerste blok sluit direct aan op de vorige serie. De Baron heeft, naar aanleiding van de pakjes die Bassie en Adriaan in de vorige serie steeds moesten opzoeken, een plan bedacht om wraak te kunnen nemen op Bassie en Adriaan. Hij doet zich voor als hun geheimzinnige opdrachtgever met het plan hen, via een raadsel (net als in de vorige serie), een pakje te laten opsporen op Curacao. In dit pakje zit de bom van Handige Harry. Dit plan loopt uiteindelijk mis wanneer Vlugge Japie, die ook op Curacao blijkt te zijn, lucht krijgt van deze opdracht. Hij denkt dat het pakje een schat bevat en steelt het voor Bassie en Adriaan het kunnen vinden. Zodoende wordt hij zelf het slachtoffer.
Bij terugkomst in Nederland wint Bassie in een quiz een rondreis voor twee personen door de Verenigde Staten. De rest van de serie reizen Bassie en Adriaan dan ook door bekende locaties in Amerika, zoals New York City, San Francisco, Las Vegas, Yosemite National Park en de pretparken in Florida. De Baron, B100 en Handige Harry reizen hen de hele tijd achterna en ondernemen meerdere pogingen de twee in een hinderlaag te lokken, maar elke poging draait op niets uit.
Wanneer Bassie en Adriaan in de gaten krijgen dat de drie achter hen aanzitten, verzinnen ze een list om de boeven te kunnen laten arresteren door de politie voor een inbraak die de boeven voor hun komst naar Amerika hadden gepleegd. Ze reizen aan het einde van hun reis af naar Sint Maarten en lokken de boeven naar het Nederlandse gedeelte, waar ze direct gearresteerd worden.
De serie speelt zich af op Curacao, in New York, Washington, San Francisco, het Yosemite-park, Death Valley, Las Vegas, een indianenreservaat in Monument Valley, de Grand Canyon, Hollywood, Bryce Canyon, Orlando, Universal Studios Florida, Disney's Hollywood Studios (voorheen: MGM-studios), SeaWorld Orlando, Cypress Gardens Adventure Park (inmiddels failliet) en op het Caribische eiland Sint Maarten.

Bassie & Adriaan En De Reis Vol Verrassingen Uitzendingen

© 2024 - UITZENDINGGEMIST.NET