Uitzending Gemist

RTL 7

Cristiano Ronaldo: De Ultieme Test

Wat maakt Cristiano Ronaldo tot ’s werelds best betaalde voetballer? In de film Cristiano Ronaldo: De Ultieme Test wordt een poging gedaan om antwoord te vinden op deze vraag. Erkende sportwetenschappers en internationale managers laten hun licht schijnen op de skills van het opmerkelijke Portugese wonderkind. Is het zijn technische precisie dat hem onderscheidt van anderen? Of moet de verklaring gezocht worden in zijn uithoudingsvermogen, spelinzicht of iets anders? ‘Cristiano Ronaldo: De Ultieme Test’ is op maandag 16 januari te zien bij RTL 7.
Cristiano Ronaldo begon zijn carrière op zestienjarige leeftijd bij Sporting Portugal, waarna hij in 2003 de overstap maakte naar Manchester United. De voetballer maakte zijn grote klapper in seizoen 2006/2007. Toen werd hij tweemaal achtereenvolgens tot speler van de maand gekozen. Zijn marktwaarde bleef verder stijgen op het moment dat Real Madrid interesse toonde in 2007, waarna Cristiano alsnog bijtekende voor vijf jaar bij Manchester United voor een astronomisch salaris van 120.000 pond per week. Dit maakte hem in een keer de best betaalde speler in de geschiedenis van de club. Zijn succesvolste jaar tot nu toe is 2008. Hij won met Manchester United de Premier League, FA Community Shield, UEFA Champions League en de Wereldbeker. Bovendien werd hij bekroond tot Europees- en Wereldvoetballer van het jaar. Op zijn 24e vertrok hij naar Real Madrid. Met deze transfer was 94 miljoen euro gemoeid.

In augustus 2009 liet hij zijn benen verzekeren voor 100 miljoen euro. In het seizoen 2010/2011 brak Ronaldo op de laatste speeldag het doelpuntenrecord door twee keer te scoren in de met 8-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen UD Almeria en zo op 40 doelpunten in de Spaanse competitie te eindigen…

Cristiano Ronaldo: De Ultieme Test Uitzendingen

© 2024 - UITZENDINGGEMIST.NET