Uitzending Gemist

Nederland 2

Mythen der mensheid

Afl.: De vliegende Hollander. Een spookschip, gedoemd om tot in de eeuwigheid rond te dolen. Vervloekt vanwege de kapitein die zijn ziel verkocht aan de duivel, zijn eigen wil hoger stelde dan die van God. Een mythe over Satan, de ziel en de zee. Willem Vos, bouwer van de VOC-replica Batavia, vindt paralellen in de historie van het schip dat hij nabouwde. Hij gaat op zoek naar feiten, fictie en verbanden.

Mythen der mensheid Uitzendingen

Naar Het Eind Van De Wereld

Mythen Der Mensheid - Naar Het Eind Van De Wereld

Santiago de Compostela was bij uitstek het einddoel voor de pelgrims in de middeleeuwen. In een tijd waarin de kerken leeglopen, lopen de wegen naar Compostela weer vol, en niet ...

25-07-2009

TELEAC

Alle afleveringen bekijken

Nederland 2

Mahabharata - Mythen Der Mensheid

Mythen Der Mensheid - Mahabharata - Mythen Der Mensheid

Deze duizenden jaren oude mythe verhaalt van de strijd tussen twee helften van een koninklijk geslacht, de Pandava's en de Kaurava's, en de tussenkomst van de goden in ...

18-07-2009

TELEAC

Alle afleveringen bekijken

Nederland 2

De Strijd Om Troje

Mythen Der Mensheid - De Strijd Om Troje

Geen verhaal heeft in de geschiedenis van het westen zo tot de verbeelding gesproken als de Illias, de strijd om Troje van de blinde dichter Homerus.

11-07-2009

TELEAC

Alle afleveringen bekijken

Nederland 2

De Vliegende Hollander - Mythen Der Mensheid

Mythen Der Mensheid - De Vliegende Hollander - Mythen Der Mensheid

Een spookschip, gedoemd om tot in de eeuwigheid rond te dolen. Vervloekt vanwege de kapitein die zijn ziel verkocht aan de duivel, zijn eigen wil hoger stelde dan die van God.

04-07-2009

TELEAC

Alle afleveringen bekijken

Nederland 2

© 2024 - UITZENDINGGEMIST.NET