Uitzending Gemist

Nederland 1

Gezinsvorming (grihast) als bron voor zingeving

Mensen die in gezinsverband leven zijn gelukkiger, leven langer en zijn gezonder. Dit blijkt uit verschillende onderzoekspublicaties. Het gezin wordt binnen de Hindoe-traditie gezien als hoeksteen van de samenleving. Toch neemt het aantal scheidingen, met name onder jonggehuwde Hindoestanen sterk toe. Ook het aantal mensen dat een beroep doet op hulpdiensten, zoals het gezinsinterventieteam, neemt toe. Het Hindoestaans gezin in Nederland staat onder druk. Staan de grihast-idealen van vroeger, zoals beschreven in diverse geschriften, wellicht op gespannen voet met de huidige samenleving? Of kunnen die basiswaarden ons ook nu nog helpen of inspireren tot een meer betrokken invulling van het leven in gezinsverband?

Gezinsvorming (grihast) als bron voor zingeving Uitzendingen

Gezinsvorming (grihast) Als Bron Voor Zingeving

Gezinsvorming (grihast) Als Bron Voor Zingeving - Gezinsvorming (grihast) Als Bron Voor Zingeving

Mensen die in gezinsverband leven zijn gelukkiger, leven langer en zijn gezonder. Staan de grihast-idealen van vroeger wellicht op gespannen voet met de huidige samenleving?

06-08-2006

OHM

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1

Gezinsvorming (grihast) Als Bron Van Zingeving

Gezinsvorming (grihast) Als Bron Voor Zingeving - Gezinsvorming (grihast) Als Bron Van Zingeving

Het gezin wordt binnen de Hindoe traditie gezien als hoeksteen van de samenleving. Toch neemt het aantal scheidingen, met name onder jong gehuwde Hindoestanen, toe. Staan de ide ...

22-01-2006

OHM

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1

© 2021 - UITZENDINGGEMIST.NET