Uitzending Gemist

Nederland 1

Farce Majeure

Op 15 september 1966 was bij de NCRV de eerste uitzending van het tv-programma Farce Majeure te zien. Farce Majeure, dat werd gevormd door Alexander Pola, Fred Benavente, Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak, ging op humoristische wijze in op de actuele gebeurtenissen in ons land en de wereld. Het programma werd enorm populair en liep onafgebroken tot 1976. Van 1983 tot 1986 werd Farce Majeure nieuw leven ingeblazen met nieuwe afleveringen. Bekende Farce Majeure-liedjes die in het geheugen van de kijker zijn gegrifd zijn Kiele Kiele Koeweit (naar aanleiding van de oliecrisis) en Het is uit het leven gegrepen. In deze eenmalige uitzending kijken makers Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak terug op de liedjes en sketches die nu, anno 2016, nog steeds actueel zijn. Ook oud-politici Bas de Gaay Fortman en Hans Wiegel halen herinneringen op aan hun verschijnen in het programma.

Farce Majeure Uitzendingen

Meer Farce Majeure

Farce Majeure - Meer Farce Majeure

Compilatie van archiefmateriaal van het satirische televisieprogramma Farce Majeure uit de jaren 60, 70 en 80, geselecteerd n.a.v. recente gebeurtenissen.

11-06-2020

KRO-NCRV

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1

Farce Majeure Weerzien

Farce Majeure - Farce Majeure Weerzien

Satirisch programma waarin Ted de Braak, Fred Benavente, Henk van der Horst en Jan Fillekers n.a.v. gebeurtenissen in 2003, in aanwezigheid van publiek, terugblikken op het door ...

05-06-2020

KRO-NCRV

Alle afleveringen bekijken

Nederland 1

© 2024 - UITZENDINGGEMIST.NET