Uitzending Gemist

SBS 6

Documentaires

Documentaire rondom recent gijzelingsdrama met drie vrouwen
Gekidnapt in Cleveland: de ontvoering en bevrijding van Michelle, Amanda en Gina

Op zo maar een doordeweekse dag in het normaliter rustige Cleveland doen buurtgenoten Aurora Marti en Charles Ramsey een schokkende ontdekking. Drie jonge vrouwen, die tien jaar lang in het huis van een van hun buren gevangen hebben gezeten, weten te ontsnappen. In de documentaire In de BBC-documentaire Gekidnapt in Cleveland wordt geprobeerd een zo volledig mogelijk beeld te geven van deze zaak die de wereld heeft geschokt. Gekidnapt in Cleveland: de ontvoering en bevrijding van Michelle, Amanda en Gina wordt woensdag 29 mei om 23.30 uur bij SBS6 uitgezonden.

In twee jaar tijd worden Michelle Knight (21), Amanda Berry (17) en Gina DeJesus (14) op dezelfde straat in Cleveland gekidnapt. Tien jaar lang worden ze vermist en dood gewaand, tot buren ze kunnen bevrijden. De politie treft in het huis bewijs dat de vrouwen zijn mishandeld, uitgehongerd, vastgeketend. Michelle heeft zelfs tijdens haar gevangenschap een dochter gekregen, die inmiddels 6 jaar oud is. Hun gijzelaar, de 52-jarige Ariel Castro, is gearresteerd en wordt aangeklaagd voor viervoudige kidnapping en drievoudige verkrachting. Hij kan hiervoor de doodstraf krijgen als de aanklagers hard kunnen maken dat hij zijn slachtoffers tijdens hun zwangerschap(en) een miskraam heeft bezorgd door ze te mishandelen.

Deze Ariel Castro was bassist in een lokale salsaband en zijn familie was een van de steunpilaren van de Puertoricaanse gemeenschap in Cleveland. Hoe kan zo iemand drie jonge vrouwen zo lang verborgen houden? In deze documentaire wordt onderzocht hoe de slachtoffers uit eenzelfde gebied hebben kunnen verdwijnen en jarenlang gevangen zijn gehouden in de kelder van een huis, zonder dat ook maar iemand een vermoeden had. Het huis aan Seymour Avenue wordt bezocht, om met buren en familieleden te spreken van de beschuldigde. Aan het woord komen de mensen die reageerden op de roep om hulp van een van de vrouwen en uiteindelijk de schokkende ontdekking deden. Aan de hand van 3D-beelden van het huis, wordt getoond waar de vrouwen werden vastgehouden en hoe zij verplaatst werden om te voorkomen dat bezoekers ze zouden ontdekken.

Uitzendingen

© 2024 - UITZENDINGGEMIST.NET