Uitzending Gemist

RTL 5

RTL Tuin Magazine

Hovenier Jurgen Smit en Evelyne Struik geven praktische tips en creeert droomtuinen.

Aanstaande zondag start RTL 5 met het nieuwe programma ‘RTL Tuin Magazine’, geheel gericht op alles wat met tuinen te maken heeft. Hovenier Jurgen Smit, afgelopen seizoen nog tuinexpert in het programma ‘Thuis In Nederland’, en Evelyne Struik (ex-‘6Pack’ en ‘Yorin Entertainment’) helpen 39 afleveringen lang tuineigenaren om van hun eigen achtertuin een waar paradijs te maken. Samen met Jurgen’s rechterhand hovenier Raymond de Moes bespreken zij herkenbare problemen in de tuin, geven zij praktische tips en zorgen ze voor inspirerende en verrassende opknapbeurten van vele achtertuinen, stadstuintjes en moestuinen. Gegarandeerd dat je eigen groene vingers zullen kriebelen.

In elke aflevering schiet het team een tuineigenaar te hulp en maken zij samen op een doordachte, creatieve, maar vooral praktisch en simpele manier iets geweldigs van de tuin. Wat voor een effect heeft het bijvoorbeeld als je de schutting turkoois schildert? Wat doet het voor je tuin als je de grindtegel vervangt door een antraciet tegel? En is het een idee als je dat ongemakkelijke bankje vervangt door een kunststof witte loungebank? Eens per maand pakken de tuintoppers het groot aan. Dan wordt een complete tuin omgetoverd, waarbij steeds gezocht wordt naar verrassende ideeen en originele uitdagingen. Wat voor een achtertuin krijg je bijvoorbeeld als je het ontwerp laat maken door je eigen kinderen en dat als uitgangspunt neemt? Of stel dat je dol op kunst bent en deze passie ook wil doorvoeren in de tuin: werkt dat, een tuin als expositieruimte?

Naast de klus pakt Jurgen wekelijks zijn bus vol gereedschappen, potgronden, meststoffen, beitsen en bestrijdingsmiddelen om problemen op tuingebied in heel Nederland op te lossen. Is je terras groen uitgeslagen of zitten je rozen onder de luis? Weet je niet hoe je die grote boom moet snoeien en brengt elke sliding van de kinderen onherstelbare schade toe aan je grasmat? Jurgen weet raad.

Na het kijken van ‘RTL Tuin Magazine’ is het hoogste tijd om handen uit de mouwen te steken en lekker te wroeten in de aarde.

Uitzendingen

© 2024 - UITZENDINGGEMIST.NET