Uitzending Gemist

RTL 4

Consultatiebureau, Het

Dikke peuters, onhandelbare kinderen of bezorgde ouders met allerlei vragen; het consultatiebureau heeft er dagelijks mee te maken. In het nieuwe RTL 8-programma ‘Het Consultatiebureau’ is vanaf zaterdag 1 november elk weekend te zien wat zich hier dagelijks afspeelt. Voor het programma wordt gefilmd op consultatiebureaus van Beweging 3.0 in de regio Eemland.

In het realityprogramma zien we de medewerkers van het consultatiebureau aan het werk. Zo wordt duidelijk wat de dagelijkse werkzaamheden van de consultatiebureau-arts omvatten: van het bekijken van de ontwikkeling en groei van baby's en peuters tot en met het vroegtijdig signaleren van medische aandoeningen. De wijkverpleegkundige richt zich voornamelijk op de ondersteuning van ouders in onder meer vragen over voeding, verzorging, zindelijkheid, opvoeding en groei.

En het werk van de consultatiebureau-arts en de wijkverpleegkundige blijkt veel verder te gaan dan het controleren van de lichamelijke en sociale ontwikkeling en het geven van vaccinaties. Wat te doen met een kind van drie dat nu al veel te zwaar is? Een peuter die z’n ouders slaat en uitscheldt? Of een moeder die op het spreekuur komt, maar geen woord Nederlands spreekt?

In deze programmareeks staat elke week een familie met een bijzonder verhaal centraal. In de eerste aflevering draait alles om de peuterpubertijd; een fase waar alle ouders ooit mee geconfronteerd worden. Het consultatiebureau kan dan, indien nodig, voor extra opvoedingsondersteuning zorgen.

Uitzendingen

© 2024 - UITZENDINGGEMIST.NET